Med nami, odprava nepravilnosti (15-9-2009)

2019-05-21T10:49:49+01:00
Spoštovani zaposleni v Javnem zavodu RTV Slovenija!Ministrstvo za kulturo je meseca julija pozvalo vodstvo k odpravi nepravilnosti pri prehodu v novi plačni sistem po Zakonu o sistemu plač v javnem sektorju. Nikakor pa ni pozvalo k novim pogajanjem s sindikati, kajti za odpravo v nadzoru ugotovljenih nepravilnosti, ki jih je zagrešil delodajalec, je po zakonu odgovoren sam, torej vodstvo RTV S, ne pa sindikati. Vključevanje le-teh je prelaganje odgovornosti vodstva na ramena sindikatov, sprejemanje sodelovanja pa za sodelujoča sindikata dejansko pomeni prevzem te odgovornosti pred zaposlenimi, sploh pa, če bosta popustila zahtevam vodstva po novih, za zaposlene škodljivih pogajanjih o nižjih tarifnih razredih za delovna mesta značilnih in ključnih poklicnih skupin v RTV, katerih zastopnika nista.
Sindikat kulturnih in umetniških ustvarjalcev RTV Slovenija obvešča zaposlene, da bo rezultate odprave nepravilnosti, za katero domneva, da ne bo spoštovala izpogajanih Kolektivne pogodbe javnega sektorja, Zakona o sistemu plač v javnem sektorju in Aneksa h Kolektivni pogodbi JZ RTV S, zlasti pri novem izračunu prevedenih plač, poslal v presojo računskemu sodišču.

Več smo zapisali v pismu generalnemu direktorju RTV.

Sindikat KUU RTV Slovenija

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.
Cookie policy