Nezaupnica in poziv k odstopu

2019-05-21T10:59:27+01:00
  1. Vinko VASLE

direktor RA Slovenija

Zadeva: Nezaupnica in poziv k odstopu

   Spoštovani,

   Sindikat kulturnih in umetniških ustvarjalcev je bil na 35. seji 1. 10. 2008 ponovno seznanjen z zaostrenimi delovnimi odnosi v uredništvu glasbenega dela programa ARS, saj uredništvo od 3. avgusta nima vodje z ustrezno stopnjo in strokovnostjo izobrazbe za  področje resne glasbe; kljub temu so bile  v tem obdobju sprejete  pomembne programske in finančne odločitve, tudi za leto 2009.

Sindikat od odgovorne osebe ni prejel uradnega pojasnila in jasnega zagotovila, da se bo perečo kadrovsko problematiko ustrezno rešilo.

Zato je sindikat  sprejel

SKLEP:  3/1: SKUU RTV S izreka nezaupnico direktorju RA Slovenija Vinku Vasletu in ga poziva k odstopu.

S tem sklepom je sindikat začel priprave na  opozorilno stavko zaposlenih glasbenih urednikov.

O datumu, času trajanja in obliki (organizaciji) izvedbe opozorilne stavke bo sindikat obvestil vodstvo RTV  v roku 10 dni.

 Utemeljitev sklepa: ista kot k sklepu 3/2, 34. seje sindikata.

     Peter Kosmač

     predsednik

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.
Cookie policy