Dobitniki nagrade za radijsko igro

2019-05-21T09:56:39+01:00

SVET DELAVCEV

ZADEVA: Radijska igra Zgodbe nekega Hektorja – prejemnica nagrade Prix Ex Aequo

Otroška radijska igra Zgodbe nekega Hektor je novembra 2014 v Bratislavi prejela najvišjo mednarodno nagrado Prix Ex Aequo. Nagrada EBU je bila podeljena igri kot najboljši otroški radijski igri v celoti, v konkurenci 21 radijskih iger, kar pomeni vrhunsko evropsko priznanje vsem njenim ustvarjalcem, tako režiserki in prirediteljici besedila Ireni Glonar, kot tudi glasbeni opremljevalki Darji Hlavka Godina in tonskemu mojstru Matjažu Mikliču. Vsaka kulturna radiotelevizija bi bila na nagrado ponosna, ustvarjalce bi pa ustrezno nagradila. Ekipa je bila za nagrado predlagana, vendar pa komisija za nagrade in priznanja ni prepoznala evropsko vrhunsko nagrajenega dosežka za vrednega RTV priznanja, zato je bil sprejet

SKLEP 4/3:

SKUU ocenjuje, da je komisija za RTV priznanja ravnala v nasprotju s poslovnikom in merili/standardi za vrednotenje tovrstnih vrhunskih dosežkov RTV ustvarjalcev, kar je nesprejemljivo.

Komisiji predlagamo, da se ponovno sestane, popravi napako in izredno oblikuje predlog za podelitev ustrezne nagrade RTV ustvarjalcem radijske igre Zgodbe nekega Hektorja. Odločitev komisije je očiten spregled pomembnosti te vrhunske nagrade za odličnost lastne produkcije in dosežek na svetovni ravni. V primeru, da komisija napake, ki je povzročila med ustvarjalci in pri kulturni javnosti ogorčenje, ne bo popravila, bo sindikat začel postopek odpoklica članov sveta delavcev.

Peter Kosmač,
predsednik

Obvestiti:
– Programski svet RTV S
– Marko Filli, generalni direktor RTV S
– Miha Lampreht, v. d. direktorja Radia Slovenija

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.
Cookie policy