Ljubljana, 11.01.2013

ZADEVA: Napoved stavke v dejavnosti Javnega zavoda RTV Slovenija

Spoštovani!

Obveščamo vas, da je pristojni organ Sindikata kulturnih in umetniških ustvarjalcev RTV Slovenija dne 11.12.2013 na podlagi drugega odstavka 2. člena Zakona o stavki sprejel sklep o začetku stavke v dejavnosti RTV Slovenija, ki vam ga pošiljamo v prilogi.

Skladno s 3. in 8. členom Zakona o stavki je stavka napovedana s tem, ko stavkovni odbor pošlje organu upravljanja in poslovodnemu organu organizacije oziroma delodajalcu ter pristojnemu organu družbenopolitične skupnosti.

V kolikor bo stavka zaposlenih v dejavnosti Javnega zavoda RTV Slovenija, ki jo izvaja in vodi stavkovni odbor Sindikata KUU RTV, ovirana z nezakonitimi sredstvi, oziroma, če bo izveden kakršen koli pritisk na stavkajoče, bo stavkovni odbor sprejel sklep o uvedbi ostrejši ukrepov pri izvedbi stavke.

Stavkovni odbor bo zoper vse, ki bodo nezakonito ovirali izvajanje stavke, podal kazensko ovadbo zaradi kršitve 17. in 18. člena Zakona o stavki.

Hkrati dajemo pobudo za takojšnja pogajanja o stavkovnih zahtevah, ki izhajajo iz priloženega sklepa o začetku stavke in vas pozivamo, da se skladno s 4. členom Zakona o stavki nemudoma odzovete na našo pobudo.
S spoštovanjem!

Peter Kosmač
vodja stavkovnega odbora
Vročiti:

  • Marko FILLI, generalni direktor RTV Slovenija
  • Jernej Pikalo, Programski svet RTV Slovenija
  • Žiga Turk, minister za znanost, šolstvo, šport in kulturo
  • Janez Janša,Vlada RS
  • Gregor Virant, Državni zbor RS