Domov 2019-06-05T20:18:08+02:00

Naše poslanstvo

Sindikat kot oblika združevanja kulturno umetniških delavcev na Radioteleviziji Slovenija je s svojim delom in aktivnostmi začel pred 15 leti. V tem času smo s programskimi izhodišči, prejetimi na ustanovni skupščini, pomembno prispevali k uveljavitvi programskih in izvedbenih poklicev, še zlasti pa pri kolektivnem dogovarjanju z delodajalcem.

Danes je naše delo osredotočeno predvsem na pogajanja za kolektivno pogodbo za javni sektor in sooblikovanje nove kolektivne pogodbe javnega zavoda RTV Slovenija.

Sindikat kulturnih in umetniških ustvarjalcev RTV Slovenije je določen kot reprezentativni sindikat v radiotelevizijski dejavnosti.

VIDEO
Preberite več

Poklici

 Ustvarjalci, ki s svojim znanjem in sposobnostmi ustvarjajo televizijske in radijske vsebine.

SEZNAM POKLICEV

Fotogalerija

Izbor fotografij različnih poklicev RTV Slovenija,
posnetih ob različnih priložnostih.

POGLEJTE GALERIJO

Pristopna izjava

PRISTOPNA IZJAVA za članstvo v odboru pogodbenih sodelavcev pri SKUU RTV Slovenija
(dokument se odpre v novem oknu in ga je mogoče natisniti. Lahko si shranite tudi MS WORD datoteko tukaj)

Aktualno

Aktualne novice in objave s področja delovanja Sindikata
kulturnih in umetniških ustvarjalcev.

Normativi, mnenje

Mag. marko Filli Generalni direktor RTV S Spoštovani! Sindikat je ponovno pregledal poslano različico Normativov za kreativne poklice in ugotavlja, da se sedanja bistveno ne razlikuje od prejšnjih - nanje je

Javni poziv

Ustvarjalci kulturnih in umetniških programov RTV Slovenija, organizirani v Sindikatu kulturnih in umetniških ustvarjalcev RTV S, smo bili prek tiskanih medijev in nekaterih spletnih portalov seznanjeni s pravno farso imenovanja generalnega

Preberite vse novice

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.
Cookie policy