Povabilo na sejo sindikata (30-5-2007)

2019-05-21T11:15:46+01:00

PREDSEDSTVO
    

G. Anton GUZEJ,
generalni direktor RTV S

Zadeva: Povabilo na sejo sindikata

Spoštovani,

Sindikat kulturnih in umetniških ustvarjalcev RTV S  je na 17. seji 8. 5. 2007 med drugim razpravljal o nerazumljivem in za zaposlene v RTV škodljivem načinu vstopanja v plačni sistem javnega sektorja, ki je ponujen v obliki  predloga pogajalski komisiji v javnem sektorju in za nadaljnji zakonodajni postopek v državnemu zboru. Znano je, da se SKUU RTV S z načinom prevedbe plač ni strinjal, saj je za verodostojen izračun oziroma preračun plač zaposlenih v njem preveč spremenljivk – (ne)upoštevanje dodatkov – in neznank – meril za priznavanje (ne)napredovanja v preteklosti, aneksov in dodatka za stalnost kot oblike napredovanja itd.
Tako iz poklicnih skupin prihaja vse več zahtev za izvedbo določenih sindikalnih aktivnosti (še zlasti zaradi plačnih neskladij v RTVS in s primerljivimi poklici v javnem sektorju – ODMN RTV!) za spremenjen način dela (planiranje) in za poplačilo opravljenih nadur, torej tudi za humanizacijo delovnih – programskih procesov .
A razmere so že nevzdržne: odhajajo kadri z mojstrskimi znanji in veščinami na eni strani, na drugi pa prihajajo v programske procese kadri brez potrebnih znanj in strokovnih referenc. Profesionalna raven se nezadržno znižuje, in prav tako po tehnični plati!
Vsekakor  nesprejemljiv pa je tudi odnos do ustvarjalcev kulturnoumetniških vsebin: kaže se v nerazumljivih selitvah v prostore, ki onemogočajo kakovostno ustvarjalno delo, v izrazito podcenjevalnem vrednotenju avtorskih poklicev in ne nazadnje v neustreznem vrednotenju (napredovanja) mednarodnih priznanj, ki jih prejemajo ustvarjalci.
Ker se je vse to in še marsikaj  nakopičilo v zadnjem letu, je sindikat sklenil, da vas ponovno povabi na svojo sejo 14. 5. 2007 ob 12.30 uri v veliki sejni sobi TV-centra, predno dokončno sprejme odločitev o izreku  nezaupnice vodstvu RTV.
Akumulacija, o kateri beremo v časnikih Dnevnik in Delo,  pa je vsekakor ostanek dohodka, ki  ga zlahka razumemo  tudi kot neplačano delo zaposlenim, ne le prihranek in učinkovito vodenje RTV- sistema.

Peter Kosmač  l.r.
predsednik

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.
Cookie policy