Dobrodošli na naših spletnih straneh!
Oglejmo si galerijo...
Oglejmo si galerijo...
 
telo.jpg
 
DOMOV
vrnitev na izhodiščno stran

O SINDIKATU
odločba z določitvijo statusa sindikata

POKLICI
opis in fotografije poklicev RTV Slovenija

MNENJA
predsednikova izjava za javnost

POVEZAVE
povezave na sorodne strani, zakonodajo in rtv slovenija ("PRISTOPNA IZJAVA")

FOTOGALERIJA
izbor fotografij različnih poklicev RTV Slovenija, posnetih ob različnih priložnostih in okoljih

KONTAKTI
člani predsedstva sindikata SKUU RTVS

Karikatura
klikni za večjo sliko
 

Javni poziv Programskemu in Nadzornemu svetu RTV S, Nataši Pirc Musar in Marku Filliju

Ustvarjalci kulturnih in umetniških programov RTV Slovenija, organizirani v Sindikatu kulturnih in umetniških ustvarjalcev RTV S, smo bili prek tiskanih medijev in nekaterih spletnih portalov seznanjeni s pravno farso imenovanja generalnega direktorja RTV Slovenija.

Ne želimo polemizirati niti z odločitvami sodišč niti s pojasnili pravne stroke RTV S, zahtevamo pa ugotavljanje odgovornosti tako za dejanske finančne posledice in s tem povezano programsko škodo in, kot izhaja iz izjav Nataše Pirc Musar, morebitne nove stroške zaradi odškodnine. Obstaja pa tudi možnost, da bi ob zanj neugodnem razpletu zadeve, odškodnino zahteval tudi Marko Filli, zato pričakujemo, da se bo o tem jasno in javno izrekel. To zagotovo ne bi bili majhni stroški, in to še zlasti ob dejstvu, da se uredništvom že lep čas zmanjšuje letni proračun, bi tudi strošek odškodnin obeh vpletenih povzročil škodo pri realizaciji programskih vsebin iz letnega programsko produkcijskega načrta.

Nedopustno je, da že več mandatov tako najodgovornejši delavci RTV S kot tudi člani programskega in nadzornega sveta glavno pozornost posvečajo ne uveljavljanju poslanstva nacionalne radiotelevizije, temveč predvsem mešetarjenju tako s finančnimi viri kot tudi z vodstvenimi, vodilnimi in upravljavskimi položaji , vse v škodo obsegu in predvsem kakovosti programov. Očitno ne vidimo tega samo zaposleni na RTV Slovenija, saj so tudi gledalci vse pogosteje nezadovoljni.

Tudi od Nataše Pirc Musar pričakujemo, da se pri zaprtju tega poglavja njenega poklicnega življenja ravna po načelu etike ponujene roke in ne zahteva odškodnine od RTV Slovenija, ki ji je bila odskočna deska za uspešno kariero.

Vodstvo RTV Slovenija, upravljavce in nadzornike pozivamo, da resno razmislijo o tem, ali so njihova ravnanja še v dobro nalogam in vlogi RTV kot največje kulturne ustanove v državi. Če so tega sposobni, se mora v vodenju RTV Slovenija zgoditi temeljit zasuk h kakovosti, sicer bo nezadovoljstvo preraslo v stavkovne zahteve.


Peter Kosmač
predsednik

Created by / Idelano pri: izdelava spletnih strani CD mikelis 2005-2019